wonderful traveller

Monday, 31 December 2012

Goodbye 2012



assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!berat hati rsenye nk tinggalkan 2012 ini..ececece..de pe2 ke yg berlaku 2012 ni?hmmm?actually, xde pe pun yg special berlaku..just because........ye,menggedikz di situ ye..cik Mal,sejak bile anda pndai menggedikz sana sini nih?heeee..maafkan sy.perlu sy bercerita pe yg berlaku spjg thn ni?pasal kerja settle dh mlm td pnye entry...hmmmm..haaa..maybe de satu. peristiwa ni berlaku sewaktu hujung Ramadhan yg lalu..waktu ni mmg menduga kesabaran jiwa ini..huhuhu...salah satunya bout smarrphone sy, Samsung Galaxy Y.tetiba software dy, cik Android tu jammed..argghh..mmg terbaik la..mujur de 'supplier' dr kak ngah sy..tp x berapa nk kisah sgt pun sbb sy ni bkn manusia yg sntiasa melekat dgn handphone just agak sukar la bile pkai handphone org nih...byk setting kne tukar lbh2 lg bile berkaitan dgn contact number..confius!!

yg kedua, sy lupa password FB,gmail,yahoo,twitter dan first blog sy...ni mmg salah sy sndiri..sesi tukar menukar password ni dilakukan pd waktu malam+menonton program TV+mengantuk..pastu bile waktu keesokan harinya, nk pakai..terus lupa sume...waaaa....TT___TT..mmg menangis wei (tipu di situ) terpaksa buat baru semua...yahoo je sy x buat..malas..ckup2 la yg dh de ni..so, skrg ni pengajaran buat sy, setiap kali register pe2 sy akn salin semula dn save di tmpat yg selamat....smpai skrg sy still terkilan...nk hack acc sndiri x blh..mujur sgt2 gmbr2 sy yg solo ala2 comel tu xde..kebykannye gmbr ramai2 but please..i need hacker supaya sy blh tutup acc lama itu dgn sempurna..

settle pasal moment sedih, but now bout travelling experience thn 2012..setakat ini sy hanya mampu travel dlm Malaysia je,x mampu nk pergi overseas gitu..tapi InsyaALLAH sy mahu juga ke negara org lain terutamanya Mekah dan Korea..aminn...doa2kan ye..bout travelling, thn ni saje 3 buah negeri sy terjah. first, sy dn family terbang ke Langkawi, Kedah. kami nek flight sbb adik sy yg sorg tu x pernah nek kapal terbang so,itu destinasi yg terbaik buat kami dan sy pun belum pernah jejak Langkawi, at least klu dpt husband org sne...ngeeee....second negeri plak sy ikut colleague sy blik kampung halamannye, Kulai, Johor..disebabkn cuti terhad so sy dpt pegi danga bay dn air terjun..nk pegi Legoland duit xde..kekeke..dan lastly, baru2 ni sy dn classmate kolej sy menggunakan perkhidmatan Transnasional utk ke negeri yg penuh dgn sejarah, iaitu Melaka...klu nk tau sy buat pe je kesana, silalah klik sana sini sinun...hehehehe..

rasenye itu sahaja kot yg sy blh citer..bout personal...there's nothing, ok and klu de pun x nak share pe2 sbb ia melibatkan hati dn perasaan org lain..hihihihihi..setakat crush je pun wtpe nk citer kan...dn belum tentu lg de jodoh...tengok, kn dh citer...aish...sudah3...CASE CLOSED!! ^____^V
~~kasahamnida.Wassalam

Sunday, 30 December 2012

jangan pandang rendah pekerjaan guru tadika

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!adakah terlalu awal utk sy ucapkan selamat tinggal 2012?owh tidak..tggal sehari je lg kan..kekekeke..ni nmenye xde keje ye sibuk nk tambahkan entry even brape keratlah sgt yg membacanya,lantaklah..ada aku kisah!hish mak cik ni,membebel x sudah...sudah,cukup sudah..uiks...termasuk plak lirik lagu nirwana band ni...huhuhu...eh,betul ke band tu yg nyanyi?silap2 kang kne bash plak...tu la,dok sumbat dgn lagu K-pop je...hahahaha

xpela,biar sy yg ala2 org pertama wish goodbye 2012..wahh gitu,sungguhlah perasan ye Cik Mal ye..oraito,dlm entry ni gak sy nk wish kt diri sendiri Happy Annivessary 1st in Brainy Bunch Islamic Montessori (BBIM) School.BBIM?sekolah pe tu?utk siapa?haaa...mai sambung baca naa....BBIM School ni merupakan salah sebuah kindergarten yg kian menaik popularitinye (konon) sbb siap de iklan lg kt TV3..waktu perdana plak tu...bkn main na...abis Cik Mal, yg kmu buat entry pasal BBIM ni bkn promote ke?nope...sy nk bgtau je yg dh setahun sy kerja dgn BBIM ni..x sangka plak sy blh bertahan smpai hujung thn 2012  ni even ramai teman seperjuangan sy terhenti di tgh jalan atas sebab2 tertentu..

alhamdulillah,bersykur sgt2 sy masih di sini..sampai sekarang sy masih tidak pasti sebab apa sy masih di BBIM even byk cerita yg kurang baik utk didengar kt halwa telinga ni..mmg setiap yg berlaku itu pasti menimbulkan kemarahan kt diri ini yg membuatkn niat di hati ni sntiasa berubah..brainwashed la otak dn hati ni mcm mne pun sbb bila dah nmpak kebenarannya kita x mampu nk elak utk sntiasa bersangka buruk...sungguh tercabar minda dan kesabaran bila join BBIM ni tidak termasuk sewaktu mengajar anak-anak comel ini..

mendidik anak-anak org ni anggaplah ia sebagai persediaan org bujang mcm sy sbg future wife and mommy..jgn pndang kerja guru tadika ini sesuatu yg mudah dan jgn sesekali memandang rendah mcm kami.walaupun gaji x byk mana tp setiap pe yg kami curahkan pd anak-anak org ini begitu berharga..sometimes bile org tnye keje, sy jwb cikgu tadika, respon yg dpt "cikgu tadika je?" "knp x keje lain je?" "knp keje cikgu tadika?"mula2 sy akui,agak malu juga kerja cikgu tadika ni..but..selepas itu baru sy sedar ingat kerja as cikgu tadika ni bkn senang...hey!skrg ni pn dh byk kolej/universiti yg buat offer diploma pendidikan awal kanak-kanak tau...

so, skrg ni bila de yg bg respon ala2 menghina mmg lepas ni sy hempuk je kepala tu supaya minda terbuka dgn luas..nt bile korang dh de anak korang akn anta ke tadika kn,kt situ la baru korang sedar kan...hmmm...besar tnggungjwb ni sme gak dgn guru sek rendah dn menengah..yg bezanya umur, pembelajaran dan suasana...byk yg sy belajar dr anak-anak kecil ni,lgpun sy dh lupa pengalaman sy ketika umur 3-5 thn..pe yg sy buat, sy main apa, dgn siapa,sy dimana..gmbr pun dh hilang...sesiapa yg berminat, blh la tonton video yg sy akan paparkan di bawah ini...heeee..tontonla apa yg anak-anak BBIM ini lakukan sepjg hari di sek!

video

CZ12...jinja jinja jinja daebak!!!

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!hari sehari suntuk sy tidak on9...heeee..kamu pegi mana??hihihi..memandangkn nk hilang rasa bosan melampau dok terperuk kt ruang besar 4 segi ini makanya sy mmbuat decision pi tgk filem pe2 je yg ditayangkn kt pawagam tersebut..xjauh mana pun pegi..AEON Bukit Raja sudah..seawal 11 pg dh smpai..sejam slps AEON dibuka,awal x kami?biar awal x susah nk cari parking tau x..dh la yg memandunye over pro..kekeke

inilah AEON Bukit Raja--credit to mr google =)
dh smpai kt depan kaunter TGV tu mulala gagau nk tgk citer (tu la,dr awal xnak plan)..konon2 nk tgk twilight tp hampa,citer tu dh tamat tayangannya...sedihnye x dpt tgk!!!ni sume salah CEO yg fussy tu la..dok suh kerja dr isnin smpai ahad 9-6...ingat sy ni robot ke?ok3..tu nt kite buka entry lain ye..mmg nk citer pun pasal dy ni...tungguuuu...

TGV Cinemas Bukit Raja
masuk balik bab tgk wayang ni..de 2 pilihan waktu tu antara upside down (xtau pasal pe tp tgk poster cm best) dn satu lagu CZ12 lakonan Jackie Chan (wah!my favourite actor) mula2 nk amik upside down tp jackie chan menarik perhatian dy dr awal sbb sy suke sume citer yg dy berlakon...dlm serius mesti wajib de lawaknye..tu nmenye unik!!i like bab2 pelik2 ni (mati x tau knp)..then, tanpa membuang masa sy terus je beli filem CZ12 tu tanpa ragu-ragu..hehehe..


CZ12 ini juga dikenali sbg Chinese Zodiac, hasil tgn seorang pelakon dan pengarah terkenal Jackie Chan.filem ini mengisahkan tentang perihal barang-barang antik yg berharga milik negara China..maaf, sy tidak pandai mengolah filem bukan melayu..sok klu nk tau pi la tgk...hehehe...jgn marah ye..=) cuma sy nk share di sini about aksi setiap babak yg dilakonkan dan jalan cerita ini...overall,utk filem ni sy bg 10 bintang! sbb...
1-plot cerita yg sgt menarik terutama intro babak
2-lokasi penggambaran juga sgt menarik (even sbhgnnye dlm studio je)
3-para pelakon yg menggabungkan antara China dan Paris (klu x silap)
4-x sah klu xde babak.skrip yg lawak (daebak!!!!)
5-salah seorang watak utama actor Korea---Kwang Sang Woo (instinct hati ni mmg x salah)
xsangka plak de actor Korea yg berlakon CZ12 ni....heeee...sy perasan dy mcm pelakon Korea sbb de satu citer korea yg mengingatkn sy pd wajah itu...rupenye mmg dy..hehehe...drama yg sy tgk tu Sad Love Story..mmg sedih pun citer tu....

yg berdiri tepi dr kanan sblh pelakon barat tu la Kwang Sang Woo



salah satu aksi Jackie Chan--kagum dgn dy even dh tua tp masih kuat utk berlakon *tabik spring*

hasil karya dy x pernah mengecewakan

jackie chan dgn kwang sang woo
BTW,bg sesiapa yg sudah menontonnye, blh la share together kt entry ini,mana yg belum...haaa...cepat2 la terjah pawagam yg trdekat takut kang terlepas plak...tp rsenye dvd dh kuar kan...heeee...but please, klu nk beli dvd biarla original ye...kekekeke...Selamat Menonton!!!
~~kasahamnida.Wassalam

Saturday, 29 December 2012

ye...saya shopaholics!!


assalamualaikum...anyeong-hanseyo!!hari minggu yg x berapa nk indah ni mahu citer pasal pe ek?byk pekara lg yg korang xtau pasal diri yg kerdil ini...hahaha..salah satunye haaa...nk habaq mai citer ni...bdk kecik ni sebenarnye kaki shopping a.k.a shopaholics!!tp x dela yg melampau sgt (kdg2 blh jd gak)

tetapi,dy bkn shopaholics yg tiap2 minggu akn melawat setiap mall yg de kt area shah alam dgn KL ni..dy blh bantai beli brg2 yg dy nak via on9..haa..pnyela malas nk bersessak-sesak dgn org ramai berebut-rebut..shopping on9 sudah,jimatkan masa dan tenaga anda..nk byr pun on9..org lain maybe, sy tidak sbb satu:dh de acc cimbclicks tp secure word salah dua:mybank plak dh penah cuba tp x jd so malas nk buat lg...lebih rela pergi ATM yg brdekatan..kata jimat tenaga,memanglah kdg2 sy ni 'rajin' pergi rumah kakak sy kt jalan kebun tu makanya sekali harung la...kekekekeke...

ini bukti resit pos laju...next week de satu parcel kne tuntut kt POS Besar...huk3
memamg sgguh mudah org2 yg buat jualan secara on9..kdg2 tu harga lg murah brbanding yg jual kt permis2 yg berlambak kt luar itu termasuklah mall2 yg de itu..termasuklah brgn yg branded tu..klu anda beli on9 sbnrnye lg murah (tp ikut musim la klu de sale murahlah) mcm my abg yg beli baju, wallet, kasut dan jam straight dr US.(kebetulan adik ipar dy still study kt US---skrg dh blik) mmg murah dn wktu tu plak sale Hari Christmas kot..sy pun pernah survey jam tgn branded kt amazon. sungguhlah murah..cantik pun cantik (tp blum mmpu nk beli wat mse ni---tunggula ak nak kahwin nt..hik4)

so,the first thing sy terjebak dgn shopping on9 ini adalah novel!!sometimes nk beli novel kt kdai buku kn dh abis..then,hampa sbb x dpt novel tu..pastu,dgn gatal jari ni utk mmbeli secara on9..bile tgk harga kt laman sesawang dyorg lg murah brbanding dgn harga sebenar yg dijual di kedai buku..huhuhuhu...di situ la bermulanya sy jatuh cinta dgn shopping on9 ni..dn skrg sy dh pndai beli baju,cardigan,kasut,merchandise k-pop,tudung,DVD drama korea dn brg kecantikan pn de..klu sume bnde la nk beli on9 kan...haaa...

haaa...had ni satu set beli on9..tudung,cardigan,dress,wedges dan jam tgn....
ni dvd drama korea..dvd burn je..bkn yg ori but gmbr canti ok! sila pergi ke Syazwan DVD

ada antara novel yg sy beli on9+pesta buku!!!


puas hati ke dgn brg2 yg beli on9 tu?alhamdulillah,setakat ni tiada yg timbul perasaan tidak puas hati (kurang puas hati ada)hehehehe...bila korang nk beli brg thru on9 ni satu bnde je yg kne ada pd diri korang, iaitu confidence dn juga trust...klu x smpai bile pn korang sntiasa ada kemusykilan..klu still xleh nk percaya,cari testimoni yg biasanya mereka akn letakkan skali kt laman sesawang itu...so,mne yg mahu mencuba buat pertama kali good luck!!mana yg dh biasa...teruskan...hehehehe

Thursday, 27 December 2012

kerja kosong...dear blogger,this is your chance!!






p/s::sila baca..!!*nada tegas*kekekekeke

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!i have an announcement and i think this is a good news for you..yes..you are!!!ALL BLOGGER and especially for those who are doing blog tutorial..(menggatal nk taip english)---->iklan! orait..ya, sy memerlukan khidmat anda..disebabkan sy mempunyai masa dan penggunaan internet yg terhad sy mahukan seorang blogger mencantikkan dan mengemaskinikan blog sy..maksud mengemaskini adalah menyusun kedudukan widget2 yg de kt blog sy ini.bayaran boleh runding..

siapa yg berminat blh tinggalkan link anda di ruang komen dan pastikan anda menyediakan beberapa contoh blog yg anda pernah buatkan..sy akn pilih salah seorang (if ramai)..makanya,maaf bagi yg tidak terpilih..sy akan pilih anda berdasarkan contoh2 yg anda hasilkan...perhatian anda dan perkhidmatan anda amat diperlukan..

sy tidak mampu nk buat giveaway tetapi sy mampu bayar utk cantikkan blog..cmne tu???heeee....pat..pat..pat..siapa cepat dia dapat!!

Buku FIXI...TERBAIK!!!

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!selamat petang blogger..utk entry malam ni pula sy nk share bout salah satu syarikat penerbitan novel yg sekarang kian meningkat popularitinya terutama di kalangan remaja dan belia seperti sy..hik3..sy masih belia kah?yup...next year baru 24...kekeke...

baiklah, wujudnya syarikat penerbitan Buku Fixi ni tahun lepas, 2011 di mana mereka menampilkan karya-karya yg berbeza dari syarikat penerbitan yg sedia ada seperti kakinovel, jemari seni dan alaf 21 yang kebanyakkan menampilkan karya-karya tentang, konflik percintaan, persahabatan dan kekeluargaan. sy tidak menafikan sbb sy sebenarnya kaki novel sejak sy di sekolah menengah lagi. namun, sy juga mahukan sesuatu yang berlainan.

makanya, abang sy yg memperkenalkan karya Buku Fixi.walaupun dy bkn la seorang yg gemar membaca novel tetapi dy sentiasa mmberi sokongan pd sy utk membaca.membaca kan jambatan ilmu.so, sy pun mencuba utk membacanya.Buku Fixi pertama yg sy baca adalah Kelabu karya Nadia Khan..mulanya sy ingat kisah cinta tetapi adik sy dh warning awal2 jgn buat spekulasi terlalu awal..sila baca sampai habis..yup,mmg di luar jangkaan sy dn fahamlah sy knp cetakan gmbr tu songsang...heeee...thanks Buku Fixi kerana menjadikan minda sy terbuka dgn lebih luas.

bagi mereka yg amat gemarkan sesuatu yg memerlukan cabaran minda untuk berfikir, mmg sy galakkan anda untuk membaca karya-karya Buku Fixi ini. anda pasti berpuas hati dengannya. setakat ini, koleksi yg sy ada hampir 10 buah termasuklah murtad, cekik, ngeri, jerat, licik, kopi, dvd kopi dan beberapa lg karya dan terdapat beberapa karya yg sy ingin dapatkan, iaitu cerpen nadia khan, hilang dan mental..hope so Buku Fixi buka booth kt pesta buku 1Malaysia hujung bln depan...heee...

for those yg tetiba baca entry ini dan berminat utk mengetahuinya lebih lanjut,anda dialu-alukan melawat laman sesawang mereka disini----> Buku Fixi

maafla..comel sgt gmbar ini...

sana sini sinun

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!weeee...lama siot x update blog..
satu-M.A.L.A.S (dh tau malas yg gatal nk berblog tu knp?)
dua-cuti seminggu (xde tenet+cuti-cuti malaysia)
hehehe..dua je pun alasannye...kekekeke...hari ni baru terasa kerajinan utk manaip dgn pantas dan tuntas..ok, malas nk buat intro byk2..straight to the road la..eh point..

kisahnye, last week pnye sabtu dgn ahad sy dgn classmate kolej a.k.a bestfriend sy pegi bercuti 2H1M kt Melaka,bandaraya bersejarah tu ha...sepatutnye bertiga tetapi memandangkn dy de hal keluarga dan sy pun dh booked hotel awal2 makanya,nak x nak kne pegi la (klu x pergi tmpat lain je) heeee...but, alhamdulillah..program brjalan dgn baik dn lancar even de perkara yg mmg sengal tlh berlaku..pe dia?biarlah rahsia..

memandangkn kami pergi dua hari je makanya,kami ronda-ronda area dataran pahlawan, mahkota parade,bangunan Stadhyus and mendaki A'Famosa (dgn heels lg tu---patah kaki!!!). yg berdekatan dgn hotel dn tidak memerlukan kenderaan...jimat belanja,betul x?bg sy,bercuti di Melaka rasa mcm satu tmpat yg blh menjimatkan bg traveller bujang/dara mcm sy ni..kekeke...mmg jimat..

tempat penginapan plak sy pilih City Park Hotel sbb dlm laman sesawang Agoda tu hotel ni je yg pling murah dn available...hihihihi..yg lain x mampu..Agoda?pe tu?haa...Agoda tu salah satu laman sesawang yg menyediakan perkhidmatan menempah bilik hotel untuk seluruh negara..setakat ini mmg blh dipercayai dn tidak mengecewakan..yg bestnye mereka akan mmberi harga yg sgt berpatutan dn berkemampuan..so, nk tau lebih lanjut silalah klik Agoda

ok, malas nk berceloteh lebih, utk itu sy akhiri entry sy ini dgn beberapa gmbr yg comel utk tatapan blogger sume dan dgn lafaz bismillahirahmanirahim sy menutup entry ari ni...sekian
~~kasahamnida.Wassalam..

gne secondary camera cmni la...kekeke..si bulat..nasib mata x bulat...O_o

dlm bas sudah..depan skali tuh!
depan air pancut!!

lpas kluar dr hotel otw ke dataran

a'famosa




dlm kapal yg x bergerak..kekeke

beca oh beca!!




suke gmbr ni...!!!
gedikz ye mak cik kecik ni...huhuhu
menarik x entry ni...comment la *muka belas kasihan* =P

Sunday, 16 December 2012

Durian Crepe???

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!haaa...sekarang ni tgh musim durian dan ada satu benda yang sy baru tahu sejak akhir2 ni yg berkaitan dgn durian...sy pasti kebanyakan para blogger mesti dh tau..sy yg ketinggalan sbb dh hmpir setahun sy tidak menjamah raja segala buah itu..knp?jgn tnye sbb tuan pnye badan pun xtau knp tiba-tiba xnak makan..jenuh family mmber sy pujuk suh mkn..mcm2 dyorg pancing..x makan saman.....hehehe

kembali ke topik durian..it's all about durian crepe...mula sy terpikir pe bnde jenis mknan itu...bila sy explore kt mr google,rupenye durian yg dibalut dgn lapisan ala2 lempeng..pulak tu durian dicampur dgn whipping cream...wow!!satu experimental yg sgt menarik...siapa pnye pencetus durian crepe?siapa2 blh bgtau sy??heeee...Masya Allah,sungguhla makhlus halus ni ketinggalan zaman..tu la,dok menghadap K-pop 24 jam+drama korean 5 jam sehari, mne nk tau perihal cmni?pe2 pun,kpd yg hantu durian ni selamat menikmati durian crepe....klu nk buat sendiri,sila lah berdating dgn mr google...hihihihi...


Friday, 14 December 2012

The Innocent Man

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!salam jumaat....al-kisah ari ni sy nk share dgn blogger di luar sana about satu drama korea yg penuh dgn cinta dan dendam lakonan Song Joong Ki (my oppa) dgn Moon Chae Won. gandingan yg sgt mantap dan mmg terbaik!

cerita ini mengisahkan seorang lelaki, Kang Ma Roo (Song Joong Ki) yang ingin membalas dendam pada bekas teman wanitanya, Han Jae Hee yang telah mengkhianati dirinya selepas Ma Roo sanggup mengorbankan dirinya dituduh bersalah atas kesalahan membunuh, sedangkan yg membunuh adalah Jae Hee. Ma Roo dipenjarakan selama 6 thn. selepas 6 thn, Ma Roo mendapati Jae Hee telah pun berkahwin dgn lelaki kaya dan telah mempunyai seorang anak lelaki dan anak tiri perempuan, Seo Eun Gi (Moon Chae Won).

makanya, beliau mempergunakan Eun Gi untuk membalas dendam Jae Hee, malangnye, Eun Gi telah jatuh cinta pada Ma Roo, biarpun dia tahu bahawa Ma Roo mendekatinya hanya untuk dipergunakan. malang tidak berbau, Eun Gi telah mengalami kemalangan teruk menyebabkan beliau hilang ingatan. setiausaha beliau meminta Ma Roo membantu Eun Gi memulihkan ingatan dan akhirnya Ma Roo jatuh cinta....mahu lebih lanjut???tonton la sendiri...blh tonton di maaduu. memadng sedih la drama ini sampai air mata ni mengalir x ingat...kikikiki...

even drama ni penuh dgn api dendam, benci, sedih namu masih ada lawaknya terutama bila babak Jae Gil (lakonan Lee Kwang Soo) dn Kang Choco (adik Kang Ma Roo)..siapa yg x kenal Lee Kwang Soo, selebriti Running Man tu??kekekekeke...


senyuman dy mencairkan hati...^___^

kalau dyorg brcinta dlm realiti pun xpe...i like!!!sesuai sgt...

para pelakon yg terlibat...yg tinggi skali tu la Lee Kwang Soo 

watak-watak utama

ni babak episod Kang Ma Roo kne pisau Ahn Min Young demi nk slmtkn Seo Eun Gi


Thursday, 13 December 2012

DJ Fly FM selamat melahirkan baby girl

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!admin nk share good news buat anda. DJ Fly FM telah selamat melahirkan bayi perempuan yg diberi nama Eva Madina. beliau dilahirkan pada 12/12/12 pukul 11 mlm..wow..sungguh kebetulan..tahniah admin ucapkan...semoga baby anda membesar dgn sihat!!

Eva Medina

Thanks Aunty Lades and Uncle Lan!!

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!bertemu lg dlm blog...kekekeke..selagi ada masa, selagi tu nk post ceritera sy...blog sy, tempat sy bercerita..bkn org lain pnye...kan...al-kisahnye, Selasa lepas Selangor kn cuti bersempena Hari Keputeraan Sultan Selangor..alhamdulillah, blh gak rehat (wlu x rehat sebenarnye). seperti yg dijanjikan, my big boss, Aunty Ladyana Zoraya a.k.a Aunty Lades n her husband, Uncle Lan willingly nk treats lunch utk staff dy...weee...i like!!both of them belanja sbb kami berjaya menjayakan majlis graduation and concert BBIM Shah Alam and Kota Kemuning..

Aunty Lades n Uncle Lan memilih Restoran Nyonya di Plaza Shah Alam, Seksyen 9..berhadapan dgn Plaza Masalam tuh..haaaa..terfikir gak knp dyorg pilih tempat ni..jom buat review...

ta-da!!!cantik x??

restoran ni bersebelahan dgn pintu masuk yg belah kiri, klu x silap sy...berhadapan restoran thai...makanan yg dipilih oleh mereka sgt menepati cita rasa sy,cm tau2 je kan...decoration restoran pun menarik, ekslusif dn harga setiap makanan juga berpatutan..x rugi jika anda datang plaza shah alam dn makan di sini...tempat yg reserved utk kami pn privacy...dlm bilik gitu...wow!!(nyanyi lagu BTOB) hehehe...

antara menu yg dihidangkan utk kami adalah, udang goreng, sotong goreng, sayur kailan, kari ikan, ikan masak stim, ayam goreng, ayam goreng msk kicap, mushroom and seafood. tu x termasuk lg dgn mcm2 dessert..cendol, buah-buahan (oren, tembikai dn tembikai susu), popia roll, dan currypuff...pergh!!! smpai mlm kenyang kot...haha...mmg abis licin la kami mkn..org dh byrkn, haruslah abiskan..membazir klu x abis..jgn ikut perangai syaitan naaaa.....

yummmy!!!!!!
kalau datang plaza shah alam, jgn lupa singgah ke Restoran Nyonya!!!!
~~kasahamnida.wassalam.


Asia Super Showcase Malaysia 2012 part 2

anyeong!!sy sambung ye...lepas solat tu ingat nk stay kt surau situ je but then sy rasa cm scary plak pasainye environment kt situ agak gelap dn suram. so, sy msuk blik ke KWC dn cuci mata semula pe yg dyorg jual..KWC ni ala2 GM Klang la, tmpat pemborong mmbeli-belah. sebelum memulakan penerokaan, sy berdiri brhampiran kaunter redeem merchandise (kot2 de keajaiban berlaku) dn ingat sy nk je beli tiket (klu de) maklumlah, bru dpt bonus...kah33...tp x pergi pun sbb entah!out of sudden, bila sy bru nk pegi tmpat lain tibe2 nmpak seseorang yg dikenali ramai.....iaitu Nazim Othman. dy ni peminat k-pop gak...huhuhu..sy pun dgn pantasnye snap pic dy tu pun nmpak sisi je...hihihi...yg bgusnye xde pun peminat yg berkerumun dkt dy...seolah-olah dy tu bkn artis...

dh alang2 kt situ ingat nk tngkap dy kejap nk snap pic brsama namun x berjaya...xpela, de candid pic pn jd la kan...but then, tanpa sy sedar gerak-geri sy diperhatikan oleh 2 org mamat..sy perasan mamat 2 org ni de berdiri kt situ but sy ignore la...bkn kenal pun..lepas sy snap pic nazim tu de org dtg dekat kt sy tnye nk tiket showcase x?super zone tuh!!mulanya sy reject sbb sy dtg ni temankan collegue sy dn sy sdg cari tmpat utk mmbuang masa, smbil berborak tu sy fikir sejenak antara nk msuk or xnak msuk sbb org tu jual RM180, sy mintak RM150...hihihi..tp dy xnak sbb harga asal RM383..mahal siot!org tu x jd msuk sbb de satu tiket je, kwn sorg lg x dpt dtg (mybe yg x dtg tu pegang 2 tiket).

hihihi..tiket super zone RM383---RM180...=)
yg wrne kuning tu la tmpat sy berdiri..
at last, sy accept utk beli tiket tu...dh alang2 smpai situ why not sy join aje..amik pengalaman..konon..lgpun bkn senang nk tgk artis k-pop ni live, kan?"bknnye awak x minat k-pop" (minda berkata-kata).dh byr sume sy terus masuk ke laluan yg disediakan...bkn main kau ye cik fareeha...hahaha...rase cm mimpi plak..kikiki..dh smpai tmpat super zone, sy sms colleague sy yg berada di floor atas yg sy kt super zone..terkejut dy!!heeee....mujur kwsn super zone tu x sesak, siap blh duduk bersila, melunjur segala bagai lg...(tp kt bhg blkg sbb sume org duk menyempit kt depan)

sblm showcase bermula,sy nmpak Nazim Othman sekali lg...haaa...kau, dy kt super zone rupenye ingat kt VIP..hahaha..(jahat2) dan akhirnya sy dpt snap pic dgn dy....ta-da!!!hahaha...amik kau...paras bwh bahu dy je...kikikiki...mmg kenit la awak cik fareeha oi...pe2 pun terima kasih mr Nazim!!smpaikan colleague sy jealous...heeee....~~~dn yg lg best, wktu showcase bermula, sy perasan Nazim Othman berdiri blkg sy je...waaahh gitu..ni yg nk jakun sebentar...hahahaha...relax la beb, dy pun manusia biasa je..yg beza dy itu terkenal..=)


pe2 pun, sy enjoy tgk performance dyorg, especially my dongsaeng la...BTOB...seronok dpt tgk live even tenggelam timbul but terasa dekat...hihihihi...suke3....rase dlm mimpi...yg pnting, mata ni dh merakamkn segalanya, biarlah tersimpan di situ sahaja (nk buat style yoseob pnya hati kah) hihihihihihi....mengharapkn senior BTOB dtg Malaysia dulu tp dyorng plak yg terjah....hehehe...its ok Yoseob, i will waiting for you...heeee...~~~THE END~~~

x ingat dyorg nyanyi lagu pe wktu aksi ni..huhu

wow!!..heee...
Super Junior- M
credit picture:oh!bulan.blogspot.com
masih menanti B2ST hadirkan diri ke Malaysia....huhuhuhuhu...
~~kasahamnida.wassalam...

Asia Super Showcase Malaysia 2012 part 1

assalamualaikum...anyeong-hanseyo!!wahai para pembaca, anda apa khabar?hopefully semua sihat2 selalu...insya Allah..maafkan sy, hampir few days, sy x update blog nih...kesibukan melanda (free la sgt kn) dr pg hingga ptg...huhuhuhu..by the way, sy nk share ssuatu yg interesting di sini especially for those yg peminat k-pop and their favourite are Super Junior-M, Exo-M and BTOB. ehem..ehem..ehem...msti ramai yg dh tau kan..xpe, sy still nk cerita gak sbb this is my first time went to kind of showcase. even though if artis negara sndiri buat showcase either free or not sy x pernah hadirkan diri...kikikiki..mne taknye hari dan tarikh tidak menepati syarat utk diri ini...hahaha...

about showcase ni, actually i don't have any intention to join together with my colleague watching her idol. so, she just bought upper zone ticket for herself. dy de offer nk belikan utk sy tp sy reject sbb sy mmg x berniat pun (upper zone pun RM183) weeee...then, 2 weeks before the event, de org offer 3 free ticket utk pit zone/super zone (sy x pasti) bg kt dy sbb pemilik tiket itu x dpt nk pegi. so, she offering me again to join it. waktu sy mengiakan aje la sbb de extra tiket, just take it la (hik3 nk free aje ye). then, tiket2 tu dipegang oleh seorang kenalan colleague sy yg akn dtg dr melaka (sggup tu).....

sehari sblm event, hati sy rase mcm de ssuatu yg akn jadi. org selalu kata x sedap hati la...but, i'm just keep quiet so that i'm not spoiling my colleague's mood. lgpun, wktu tu mcm2 perihal berlaku, boss nk treats lunch la, dr xde training tibe2 nk buat training la (yg nk diadakan pd hari event tersebut). biasanya, bila keadaan cmni berlaku, kite akn rasa seolah-olah Allah tidak mengizinkan sy pergi ke showcase tu. sy nk ckp dgn colleague sy takut dy kecik hati but its ok, maybe sy terlebih risau.

hari yg dinantikan gak tiba. memandangkan showcase itu terjadinya pd wktu malam, makanya siang itu kami pergi lunch dgn boss kesygn kami gitu....heee...berbaloi-baloi..nk tau kami mkn apa?tggu next post...hihihihi...lepas lunch, lebih kurang dlm pkul 2:30 sy drive menuju ke KL Sentral. waktu tu hujan turun agak lebat dan hati sy bertambah-tambah risau,sy hanya mampu doa dn tawakal pd Allah byk2. sepanjang lalu kt federal highway tu kereta byk dn alhamdulillah bile keluar dr shah alam hujan pn reda. Thanks Allah dengar suara hati sy.

sesampai di KL sentral, hampir 15 minit melilau mencari parking, dhla first time drive smpai sana mmg haruslah rase jd mcm pelancong asing..kikikikiki..sudahnye dpt parking kt tingkat 5.satu jam RM4. sy betul2 lupa KL x cuti, cuma Selangor cuti (11/12--Sultan Selangor's birthday!!) sekali nk balik total parking fee RM32...waaaaa...melayang duit di situ..T___T..sblm pergi Kenanga Wholesale City (KWC-tempat Showcase) kami tggu kenalan colleague sy tu smpai pkul 5 dn dpt news dy accident di otw nk ke KL Sentral,mujur x teruk...dpt tau pn sbb call x angkat,tau2 de org msj dy accident.

makanya, colleague sy sorg je yg msuk showcase tu. bila dh jd cm tu, dy ckp nk pegi tmpat lain selain KWC mengenangkn sy akn keseorangan utk tempoh 3 jam itu. at last, sy ckp dh alang2 smpai sini, dah beli tiket mahal2, sy terus ajak pegi ke KWC, dh smpai sne pndai2 la sy cari tempat utk mmbunuh wktu yg de..hehehehe..plan asal nk lepak kt surau tp malangnye surau tersebut tutup (WHAT????) sbb surau tu kt floor 16, showcase tu melibatkn floor 15-17....speechless dibuatnye..smpai hati kau tutup..mungkin la kau nk tapis org2 yg xde tiket but please fikirkn customers yg dtg dr jauh nk solat pe semua (trmasuk la sy).

dlm pkul 7 tu, colleague sy dh masuk ambil tempat, sy pun goodbye la..hahaha..dh runsing xtau mne nk lepak tiba2 dgr azan maghrib berkumandang...ahakz!!msti dekat2 je surau nih,sy pun berjalan menuju ke arah suara azan itu dn kebetulan di hadapan sy de hamba Allah berjubah (ni msti nk solat) sy pn follow dr blkg then ta-da!!!jmpe surau. weeee....tanpa mmbuang masa, sy pn msuk ke surau dn the best thing is bdk2 yg nk msuk showcase pn sibuk2 tunaikn solat. Alhamdulillah...bagusnye dyorg...sy senyum dlm hati...
~~~to be continued---pjg sgt!! nt nk upload gmbo lg...

Thursday, 6 December 2012

GOOD NEWS!!!

assalamualaikum...anyeong-hanseyo!!i have a very very very good news...for me especially ok...heee...what's that?actually.........my lovely parents will going tu Mecca, doing their Umrah for the first time in their life...alhamdulillah...may god bless both you mama n abah!!i love you so much..<3<3<3

you know what, there's something i wanna ask my mom to pray it when she at there....guess what????hahahahaha....its serious, but i'm not saying that to her..maybe this weekend because i'm going back to my hometown!!Perak!!!!!!!!i'm coming.....!!!wait for me...hehehe..so, the answer is...i wanna ask my mom pray for me to get future husband, insya ALLAH..its look like cliche, right? supposedly, i must pray myself but this is the chance for me, even though i'm not going there, but my parents yes....hehehehe...its not because i'm give up bout finding my future husband...i'm still searching and keep praying to Allah swt.

"dear my lovely mom,
when you are at Mecca, can i ask you praying for me to get and know my future husband...i hope i can find it before 25 years old..."hehehehehe...

this my abah n mama


when i can going there also???T___T

Istanbul, Aku Datang!!

assalamualaikum..anyeong-hanseyo!!!salam petang khamis minggu pertama di bulan Disember..tu diaa....dy pnye intro bkn main...hehehe..ari ni pnye story nk share pasal satu movie melayu lakonan Lisa Surihani yg cantik itu dgn Tomok dn Beto..siapa dah tgk sila komen!!!what's your opinion?

bg cik fareeha, movie tu ant yg terbaik dlm byk2 movie melayu yg sy tgk..mcm byk la sgt citer melayu yg ko tgk kan fareeha, dlm hard disk ko de brapa buah movie melayu?huh?heee....2 je..tp kt panggung de la dlm 3-4 buah..huhuhuhu...tu pn yg selected ok...heee....berbalik pd kisah Instabul Aku Datang...overall jln citernye agak menarik..lain dr movie melayu yg biasanya lelaki kejar perempuan, kali ni perempuan plak sanggup 'merentasi laut' dgn kapal terbang utk berjumpa dgn bf dy semata-mata nk buat bf dy propose utk kahwin...if in reality, are you wanna do the thing like that?hohohoho

about lokasi plak, mmg sgt menarik...mse first tgk tu rase nk pi beli tiket flight ke Istanbul je...but not look after my bf ek...jalan2 cari makan...heee..komen pasal pelakon....Lisa Surihani the best la!!comel sgt2 dy bwk watak Dian..serius comel dowh lakonannye..cuma satu je la nk komen yg -/ve...knp buat babak dy duk serumah dgn lelaki...Istanbul tu kan satu negara Islam..heeee...end of the my story:::kak Lisa, you are the best!!!=))

~~kasahamnida.Wassalam.



lisa yg comel lg lawa...x kisah la klu awak pelat R sekali pun...

Tuesday, 4 December 2012

marshmellow

assalamualaikum...anyeong-hanseyo!!selamat pagi Selasa..ehem3..smlm x dan nk update FB pasainye sehari suntuk de BBIM's Teacher's Conference kt Masjid AL-Falah USJ 9. pe BBIM tuh?haaa....bila tiba masanya sy akn cerita na....sampai umah dah nk pkul 7, bersihkan diri sume + solat maghrib then, keluar semula cari makan+beli brg dapur kt Carrefour Bukit Kemuning..dh puas meronda satu bangunan tu 9:30 mlm dh gerak pulang umah semula.

bila dah sehari suntuk x on9,mula la mcm 2 yg nk buat..tgk FB, twitter, google+, k-pop...aish,mcm2 smpai nk post blog pun x sempat..heeee...ok2..kembali kpd tajuk post kite ari ni "marshmellow" siapa yg suka mkn marshmellow dn siapa yg x suka mkn gelatin lembut ni?hihihihi...sy mmg x mkn marshmellow ni BUT...there's something i want to share here whereas i found out an alternative if you wanna try eat marshmellow. i don't know the name but, if you are carzy on korean drama and you had watched the latest koean drama To The Beautiful You/Hana Kimi, there's scene which is Gu Jae Hae ask Kang Tae Joon to see meteor together and want to show him about "s'more"...am i right?

resepinye simple je...apa yang anda perlukan adalah:
-2 keping biskut kraker kosong
-1 ketul marshmellow
-1 atau 2 bar kecil coklat

cara membuatnya:
-letakkan coklat bar atas biskut kraker. kemudian, cucur marshmellow kt lidi sate dan bakar dlm oven selama 5-7 minit atau sampai ia bertukar warna keperangan. bila marshmellow brtukar wrne perang mknenye isi dalamnye sudah cair. keluarkan marshmellow trsebut dan letakkn atas coklat. amik satu lg kping biskut tekan marshmellow tu supaya anda blh tarik lidi sate itu. makanya, coklat akan turut cair dn akan melekat dgn marshmellow..siap!!

ni hasilnye...


marshmellow ni x cukup cair lg dh angkt sbb takut terbakar..hahaha

sedap...dn korg x akan rasa marshmellow tu sbb de coklat!!so, bg penggemar marshmellow blhla cuba sndiri...!!!=) SELAMAT MENCUBA

~~kasahamnida.wassalam.