wonderful traveller

Saturday, 2 March 2013

first time @Big Bad Wolf Booksales 2013

assalamualaikum...anyeong-hanseyo!!last Wednesday sy dpt sms dr adik sy yg dy dh bantai baucer buku dy tu dgn mmbeli novel lejen press...sggh pntas manusia itu..hahaha then dy g tau ari khamis dy nk pi Big Bad Wolf (BBW) plak...pulok, nate gapo tuh? BBW tu adalah jualan buku2 bahasa inggeris dr UK dan US yang tak pernah jual di Malaysia dibawa masuk ke Malaysia dan dijual dgn harga serendah RM10.WOW!!
selama ni sy mmg pernah dgr dn x penah jejakkan kaki ke arah itu (sbb english maybe?)makanya, dengan hati yg x brape tekad, dgn selamba sy ajak abg kesayangan sy utk menemankn sy ke Mines..hihihihi..gigihkan diri gak even pergi dah lewat ptg (sbb dy koje) bukan nk beli sgt pun (konon) juz nk tgk keadaan booksale itu dn buku2 yg dijual...=)


makanya, bila sampai je kt sana, tetiba je mata jd rambang dan blur sbb byk buku yg mmg x pernah jumpa (yela slalu dok tgk novel melayu je) oleh sepasang mata milik sy ni...hehehehe...sy pun dgn rajinnya membelek-belek buku2 yg de di setiap bhg yg sesuai bg sy...hmmm...de gak yg telah menarik perhatian sy dn sy berjaya merompak 5 buah buku...hihihi....buku pe yg sy beli?hmmm...nt kite citer lain kali la...bile buku berbahasa inggeris ni makanya memerlukan beberapa hari utk menghatamkannya...heeeeee....tp bile tgk sekilas lalu bhs/perkataan yg digunakan tidaklah terlalu standard (klu x kne bukak kamus la spjg masa)

insyaALLAH, sy blh baca dan memahamkan apa yg disampaikan...sblm ni study kt kolej pun full english kan...xkan xleh nk phm2 lg...yg membezakan adalah kandungan dan penggunaan perkataan...thanks abg sbb dgn baik hatinya membawa adikmu ini even jalan sesak td...hihihihi...hopefully esok or next year dpt pegi lg dgn waktu yg lebih pjg....td pegi pun x smpai 2 jam pun...ajaib kan?kalau pegi Pesta Buku Antarabangsa KL kt PWTC tu klu x ckup 2 jam x kan kluar dr bangunan itu smpai sesat barat...kekekeke..
~~Wassalam..


hasil tangkapan td!

2 comments: